Már két 3 teslás MRI gép is elérhető fizetősen hazánkban

3 Teslás Siemens Magneton Lumina MRI berendezésMagyarországon jelenleg összesen 79 MRI berendezés érhető el. Ebből mindössze 14 gép 3 Tesla erősségű, és ezek közül 2 készülék vehető igénybe a magánszektorban: ebből az egyik a budapesti Budai Egészségközpontban, a másik pedig Zalaegerszegen az Integrity Magánklinikán található. (A Tesla az MRI berendezés által keltett mágneses tér erősségének mértékegysége.)

Miért jobb ez, mint a régi MRI?

MRI képfeldolgozás

A 3 Teslás MRI azért számít minőségi ugrásnak, mert jobb a vele készült kép felbontása, azaz több részlet látható a felvételeken. Emiatt pedig a sclerosis multiplex következtében kialakuló agyi plakkok is sokkal korábban láthatóvá válnak. (Bővebben arról, hogy miért jobb a 3 teslás MRI a manapság elterjedt 1,5 teslásnál: Erősebb MRI = több információ gyorsabban és biztonságosabban)

Mennyibe kerül egy ilyen vizsgálat?

egy beteg a 3 Teslás MRI vizsgálaton

A Budai Egészségközpontban a natív MRI ára 45 000 Ft, míg a kontrasztanyagos MRI 75 000 Ft-ba kerül. Az Integrity Magánklinikán az MRI vizsgálat régiónként 44 000 Ft, a kontrasztanyag kiegészítés további 25 000 Ft-ba kerül.


Bővebben: Csúcskategóriás 3 Teslás MRI a Budai Egészségközpontban → Budai Egészségközpont

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük